Current track

Title

Artist

Οδυσσεας Κορελης


Οδυσσεας Κορελης shows

Ονομάζομαι Οδυσσέας Κορελής και είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στον ροκ σταθμό EVOLUTIONRADIO (2011-σήμερα)

Καθήκοντα:

  • Δημιουργία και παρουσίαση εβδομαδιαίων μουσικών προγραμμάτων με έμφαση στο ροκ είδος.

  • Έρευνα και επιλογή τραγουδιών που ταιριάζουν στο στυλ του σταθμού – Προώθηση νέων καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων.

  • Αλληλεπίδραση με τους ακροατές μέσω social media για αιτήσεις τραγουδιών και ανατροφοδότηση.

  • Επιλογή και παρουσίαση μουσικής με προσανατολισμό στις ανάγκες του κοινού.

  • Εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα και αλληλεπίδραση με το κοινό.

Προσωπικά ενδιαφέροντα:

  • Παρακολούθηση νέων μουσικών κυκλοφοριών και ανακάλυψη νέων συγκροτημάτων.

Αγαπημένα μουσικά είδη: Rock, Alternative, Pop-Punk, Metal, AOR, Country.

Με την μουσική είχα μία ιδιαίτερη σχέση και απο όσο θυμάμε τον εαυτό μου είμουν με κάτι ακουστικά. Την ροκ μουσική την «ανακάλυψα» στην εφηβία και από τότε έγινε αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή μου. Οι μουσικές διαδρομές και τα μονοπάτια που ακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια περιλάμβαναν διάφορα είδη και επιρροές. Σαν φοιτητής (22) στο Ηνωμένο Βασίλειο πειραματίστηκα με σχεδόν όλο το φάσμα της ροκ μουσικής και κατέληξα σε αυτά που με εκφράζουν περισσότερο. Στα ακουσματά μου η «Αγγλική εισβολή» ήταν εμφανής. Οι βρετανικές μπάντες όπως οι The Beatles, The Rolling Stones, The Who και The Kinks έφεραν το ροκ στην κορύφωσή του στα 60s. Οι Άγγλοι καλλιτέχνες πρόσθεσαν στοιχεία της βρετανικής ποπ και δημιούργησαν ένα νέο ήχο. Ο σκληρός ήχος δεν έλειψε ποτέ από την λίστα αναπαραγωγής μου. Οι μπάντες όπως οι Black Sabbath, Led Zeppelin και Iron Maiden πρωτοστάτησαν στη σκηνή αυτή, δημιουργώντας έναν ήχο που ήταν πιο βαρύς και αποθέωνε την ενέργεια και την τεχνική. Την τιμητική της έχει και η εναλλακτική ροκ μουσική που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, με μπάντες όπως οι Nirvana, Radiohead, Pearl Jam και Soundgarden. Αυτός ο ποιό μελαγχολικός και συναισθηματικός χαρακτήρας της ήταν συνοδοιπόρος μου για αρκετά χρόνια.

Το είδος μουσικής που τελικά με εκφράζει περισσότερο είναι η POPPUNK έχοντας ρίζες στην εποχή των ’70s και ’80s, όταν η πανκ μουσική ξεκίνησε να εξελίσσεται προς πιο μελωδικές κατευθύνσεις. Αυτό οφείλεται σε συγκροτήματα όπως οι Ramones, οι Buzzcocks και οι The Clash που έφεραν στο επίκεντρο πιο ποπ στοιχεία και μελωδικές γραμμές.

Οι πρωτοπόροι του είδους ήταν οι Green Day, οι Blink-182 και οι Sum 41, οι οποίοι έκαναν επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και των αρχών του 2000. Από τότε εξελίχθηκε και δημιούργησε πολλά καινούρια συγκροτήματα. Στις μέρες μας, πολλά σύγχρονα συγκροτήματα συνεχίζουν να εξερευνούν την POPPUNK μουσική, προσθέτοντας νέα στοιχεία και επιρροές από άλλα είδη. Όπως οι Simple plan, All Time Low, The Story So Far, State Champs. Αυτός ο ενθουσιασμός και η μελωδία της με στίχους που ασχολούνται με θέματα όπως η αγάπη, η νεανική αναταραχή και η αυτοανακάλυψη με συναρπάζει μέχρι σήμερα.

Με το ραδιόφωνο ασχολήθηκα εντελώς ερασιτεχνικά στις αρχές του 2010 όταν μια παρέα φοιτητών αποφάσισε να φτιάξει ένα ιντερνετικό μέρος που θα μοιραζόμασταν τις αγαπημένες μας μουσικές με ένα ευρύ κοινό οπαδών που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, ενδιαφέροντα και στυλ ζωής. Η ιδέα αυτή αναβαθμίστηκε και πήρε την τελική της μορφή με την δημηουργία του Evolutionradio.

Είμαι ένας πτωχός πλην τίμιος ροκ ραδιοφωνικός παραγωγός και μοιράζομαι αυτήν την αγάπη με άλλους ακροατές κάθε Δευτέρα στις 16.00 με τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Ενίοτε έχουμε και παρέα στο στούντιο. Στην εκπομπή θα ακούσετε πολύ POPPUNK, Rock και AOR που τα τελευταία χρόνια έχει κεδρίσει ένα μεγάλο μέρος της ροκ κοινότητας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ πάνω απο 100 αλλά τα ποιό σημαντικά για εμένα είναι οι GREEN DAY, SIMPLE PLAN, GOOD CHARLOTTE, BOWLING FOR SOUP, MY CHEMICAL ROMANCE, BLINK 182, H.I.M, FOO FIGHTERS, SKILLET, FIVE FINGER DEATH PUNCH, ALTERBRIDGE, REVOLOUTION SAINTS, BEAST IN BLACK, WITHIN TEMPTATION, AVENGED SEVENFOLD

Στον ελεύθερο μου χρόνο είμαι πάνω στο YOUTUBE, SPOTIFY ανακαλύπτοντας νέες μουσικές, συγκροτήματα και πολύ gaming.



Current track

Title

Artist