Current track

Title

Artist

Οι AC/DC επεστρεψαν εμφατικα μετα απο 7 χρονια!

Written by on 3 October 2022

Οι AC/DC επέστρεψαν στις συναυλίες το βράδυ του Σαββάτου!

Οι hard rock γίγαντες έδωσαν την πρώτη συναυλία τους μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, στο Empire Polo Club της Καλιφόρνια, στη δεύτερη ημέρα του Power Trip Festival!

Μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου το το Νοέμβριο του 2020 (ο οποίος πήγε πάρα πολύ καλά και στη χώρα μας), τα ίχνη των AC/DC χάθηκαν. Το επόμενο καλοκαίρι από την κυκλοφορία του άλμπουμ ήταν το τελευταίο με τους περιορισμούς συναυλιών λόγω πανδημίας και ενώ τα φεστιβάλ επέστρεψαν κανονικά το καλοκαίρι του 2022, το συγκρότημα δεν περιόδευσε.
Όλα αυτά μέχρι να ανακοινωθεί η all star σύνθεση του Power Trip, με τους AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses, Judas Priest και Tool να συγκροτούν ένα εξαιρετικό, τριήμερο. Η τελευταία ζωντανή παράσταση του συγκροτήματος ήταν το Σεπτέμβριο του 2016, στο Wells Fargo Center της Philadelphia, με τον Axl Rose στο μικρόφωνο. Ο Brian Johnson δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει την παγκόσμια περιοδεία της μπάντας λόγω των σοβαρών προβλημάτων με την ακοή του και ο frontman των Guns N’ Roses κλήθηκε να τον αντικαταστήσει.

Ένα χρόνο μετά έφυγε από τη ζωή ο Malcolm Young και όλα έδειχναν ότι οι AC/DC θα σταμάταγαν, μέχρι που διέκοψαν την σιωπή χρόνων με τον πιο πρόσφατο δίσκο τους, ‘Power Up’ του 2020. Όλοι μας περιμέναμε μια ανακοίνωση περιοδείας, η πανδημία πάγωσε τα πάντα αλλά οι AC/DC δεν έδωσαν σημάδια ζωής ούτε φέτος ούτε το 2022, το πρώτο καλοκαίρι με ελεύθερες συναυλίες μετά από τα χρόνια του covid.

Η αποχή χρόνων έλαβε τέλος χθες, με το συγκρότημα να παίζει συνολικά 24 συνολικά τραγούδια! Ο Matt Laug (ντράμερ της Alanis Morissette και του Alice Cooper μεταξύ άλλων) ήταν η προσθήκη της τελευταίας στιγμής στα τύμπανα, αφού δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Phil Rudd.

Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες τις εξελίξεις, αφού ακούγονται φήμες για ανακοίνωση περιοδείας…

ΠΗΓΗ: ROCKROOSTER.GR


Current track

Title

Artist